ckv methode havo vwo

DÉ DIGITALE CKV-METHODE VOOR HAVO EN VWO


WAT ALS JE IN HET HOOFD VAN JE LEERLING KON KIJKEN... 

Weet jij wat jouw leerlingen zien als ze naar kunst kijken? Vanaf nu wel. De unieke digitale techniek achter Kunst uit het Vuistje maakt het mogelijk dat je als docent continu en live inzage krijgt in de meningen en antwoorden van je leerlingen. En dat verandert je les revolutionair... 

Doordat je tijdens de les alle antwoorden kunt inzien, ontstaat een totaal nieuwe dynamiek, waarbij jij als docent de regie voert. Geef leerlingen met verrassende antwoorden de beurt, breng interessante discussies op gang of stuur gesprekken in de juiste richting. 

Buiten de lessen stimuleert de methode de zelfstandigheid van leerlingen op een veilige en gecontroleerde manier.

 • Als docent volg je leerlingen continu online.
 • Je hebt inzage in wat de leerling bekijkt en welke opdrachten gemaakt zijn.
 • Leerlingen krijgen in de methode hulp bij verslagen en onderzoeken.

 

MAANDELIJKS NIEUWE INSPIRATIE

It's fresh, exciting! De digitale methode maakt het mogelijk om maandelijks verse en verrassende stof aan te bieden en in te spelen op de actualiteit, bijvoorbeeld met speciale modules bij culturele events, zoals de Dutch Design Week... 

Kunst saai? Echt niet! Kunst uit het Vuistje durft af te wijken van het geijkte kunstonderwijs. We laveren tussen keurige high brow en ondeugende undergroundkunst met een bonte verzameling spraakmakende, ontroerende en verontrustende kunstwerken die leerlingen raken, aan het lachen of huilen maken.

Wat is de overeenkomst tussen een dansende bieflap en een omgevallen ambulance? Ze staan samen in de dimensie herkenning en vervreemding! De vleeslappen van surrealist Jan Svankmajer zijn best schattig samen... En de ambulances van Jonas Staal dan? Op zich niks bijzonders, maar waarom liggen ze daar?

Een app als kunstwerk? Why not! Technologie verandert onze wereld en is dus voer voor kunstenaars. Richard Vijgen maakt in zijn app zichtbaar hoe internet alles met alles verbindt. Gaaf of shocking?

Hop, gooi die benen in de lucht! In de dimensie ambachtelijk en industrieel springen we van kantklossen naar aerobics. Industriële processen drukken oude ambachten in de vergetelheid, maar brengen zelf ook wonderlijke uitvindingen voort. Lang leve de legging.

 

WAT ZIT ER ALLEMAAL IN?

Nou, alles! Op Kunst uit het Vuistje in de klas vind je alle onderdelen van het vak ckv. De methode is compleet en flexibel. Als docent stel je een gevarieerd en creatief menu samen, aansluitend bij wat er op dat moment speelt. Tegelijkertijd wil je zeker weten dat je aan alle eisen voldoet. Daarom kun je met één druk op de knop zien welke disciplines, dimensies en verslagen de leerling behandeld heeft. 

Dit vind je op ons platform: 

 • drie culturele zelfportretten
 • flexibele modules voor alle zeven disciplines 
 • maandelijks nieuwe stof over een ckv-thema
 • een uitgebreid onderzoeksplan
 • een analysemodel voor elke discipline 
 • blikopeners: verkennende modules (domein A)
 • do-it-yourselfmodules: praktische en verbindende opdrachten (domein D) 
   

Kunst uit het vuistje… In de klas

Wil je meteen aan de slag? Dat kan! Als je een inkijkexemplaar aanvraagt helpen we je dezelfde schooldag nog op weg.