ckv methode

MAANDELIJKS NIEUWE INSPIRATIE


Kunst saai? Echt niet! Kunst uit het Vuistje durft af te wijken van het geijkte kunstonderwijs. We laveren tussen keurige high brow en ondeugende undergroundkunst met een bonte verzameling spraakmakende, ontroerende en verontrustende kunstwerken die leerlingen raken, aan het lachen of huilen maken.

Wat is de overeenkomst tussen een dansende bieflap en een omgevallen ambulance? Ze staan samen in de dimensie herkenning en vervreemding! De vleeslappen van surrealist Jan Svankmajer zijn best schattig samen... En de ambulances van Jonas Staal dan? Op zich niks bijzonders, maar waarom liggen ze daar?

Een app als kunstwerk? Why not! Technologie verandert onze wereld en is dus voer voor kunstenaars. Richard Vijgen maakt in zijn app zichtbaar hoe internet alles met alles verbindt. Gaaf of shocking?

Hop, gooi die benen in de lucht! In de dimensie ambachtelijk en industrieel springen we van kantklossen naar aerobics. Industriƫle processen drukken oude ambachten in de vergetelheid, maar brengen zelf ook wonderlijke uitvindingen voort. Lang leve de legging.

Terug naar de methode

Kunst uit het vuistje… In de klas

Wil je meteen aan de slag? Dat kan. Als je een inkijkexemplaar aanvraagt helpen we je dezelfde schooldag nog op weg!